Novi Sad
12.09.2013.
11:01 > 12:54
Zavod za socijalno osiguranje radiće i u subotu kako bi se smanjile ogromne gužve nastale usled pada kompjuterskog sistema.
  • anonimus dva

    14.09.2013 10:13
    A zasto privatnik ne uplacuje radnicima doprinose, nego ih drzi na crno i drzava to odobrava.manite se pametovanja uzdajte se use i u svoje kljuse tako se,kod nas vojvodana kaze
  • Srdjan

    13.09.2013 22:27
    Anonimac, a za koga onda privatnik uplaćuje osigur
    A ja da pravim šrafove za avione samo bih leteo, ne bih uopšte vozio automobil ili moped.
  • anonimus dva

    13.09.2013 19:46
    da sam ja privatnik,kao neko isao bih u privatnu ordinaciju ,a nebi pljuvao po drzavi a uzimao kapom i sakom ,i satro hronicni bolesnik a visi po ceo dan na kompu i samo pametuje
  • prijatelj

    13.09.2013 19:37
    stvarno neznam ko je ovde u pravu,prosle nedelje sam pravio deci i meni knjizice,dosao u socijalno u 13,20 izasao u 14,10 sa uradenim knjizicama
  • 13.09.2013 05:39
    boki-ns
    Minut dva!!!?????Kad god sam isao da overim knjizicu cekao sam minimum 30-40 min.Od 5 saltera radi im maksimum 2.I na ta 2 rade neke babe kojima posle svake stranke treba pola sata da se odmori...Ako je sad znatno duze to znaci da 1 stranka stoji na salteru 60 min.
  • iDjole

    12.09.2013 20:31
    sivi moljci
    birokratija se opet izivljava, oni svrsavaju kad vide pred svojim salterima ogromne redove jer im to dize rejting i misle da su jako vazni. kao fol- "sluze" narodu, pa ce da rade i u subotu. tako su se mesecima kur..li i oni mup-ovski moljci, a narod dolazio da zebe ispred im prcvarnica jos u sam cik zore radi nekih neupotrebljivih plastificiranih "dokumenata". ovu je zemlju iz'ela birokratija nacisto, ko najezda skakavaca.
  • Dejan Stanić

    12.09.2013 20:05
    Ohooo pa možda i slučaj "KORNJAČA RADE" dobije epilog!?
  • Neko iz reda

    12.09.2013 17:57
    Iz prve ruke
    Baš juče bio posle svih tih natpisa. Došao u 7:30, dobio broj 155, vratio se kući da doručkujem, popio kafu, kad sam se vratio oko 9:30 bio neki 70-ti na redu. Sve u svemu, posao obavio u 10:50 ravno. Kako sam se nadao, dobro sam prošao.
  • knjigovodja

    12.09.2013 15:50
    Juče, dvaput, danas opet dvaput, habam obuću i odlazim u Socijalno, da prijavim i odjavim radnike. I juče i danas nisam ništa uradio jer je pao sistem. Da li ova gospodja Danilović dolazi na posao i na koji ulaz ulazi u zgradu? Ili je možda ćorava i gluva pa ne vidi onoliki svet pred zgradom i ne čuje komentare kad prodje pored ovaca što poslušno stoje, satima, u redovima?
  • zarko

    12.09.2013 14:49
    Ne dajte da vas lažu, problem nije u tome što je "pao sistem". Sistem pada otkad postoji, gužve su redovna slika u socijalnom-to je pravilo, a ne izuzetak. Da ne spominjem tek problem FT1P... Pa ta zgrada ne pamti slučaj da je neko iz prve uspeo da završi posao zbog kojeg je došao. Dakle, problem je u tome što svi to gledaju, ćute, trpe, uredno staju u red u 6 sati ujutru, kao da stoka. I još se smeškaju, kao "šta ćeš". Pa ništa, ako već niko neće da namaže motku g**nima, onda preostaje jedino da svako za svoju dušu presavije tabak i TUŽI za svu moguću štetu koja im pada na pamet, od povrede časti do izgubljenih satnica zbog čekanja u redovima.
  • Pacijent

    12.09.2013 14:47
    LUD ZBUNJEN NENORMALAN
    Ko je ovde lud?Jel ova gospodja ministarka ili sta vec neobavestena?Nije da nam samo overa knjizice pravi problem ima tu jos sijaset stvari sto pravi probleme.U RFZO nista ne funkcionise.
  • Bojan

    12.09.2013 14:41
    Pomoc
    Posto vidim da je tamo haos, treba da izvadim knjizicu, posto je nemam vec dve godine ali rekoh ajde da se vise ne kockam, nezaposlen sam i zivim sam. Jel neko zna sta treba od onih papira da uzmem bio sam ali nisam ukapirao? Znam da moze da se pita na informacijama ali tada je i za to bio red. Hvala.
  • mala

    12.09.2013 14:16
    obavestena :D
    6:00 bila sam ispred 27 a dobila broj 57,na moje pitanje kako nisam dobila odgovor.U 11:00 sam uspela da dodjem na red posle celojutarnjeg padanja sistema....ali bila je ljubazna salterusa nije ni njima bas svejedno nisu one krive za pad sistema samo strpljenja molim ....
  • Srdjan

    12.09.2013 14:16
    Gužva u Socijalnom III
    Valja istaći i potpuno nefunkcionalan i beskoristan sajt dotičnog Zavoda za socijalno osiguranje. Na njemu možete saznati sve o publikacijama koje su izdali, zatim pogledati galerije slika sa kojekakvih medjunarodnih sastanaka ili šta vam je neophodno priložiti ukoliko ste penziju zaradili recimo u Belgiji ili Češkoj. Medjutim, ako ste državljanin Srbije nećete naći ništa od toga, šta vam treba za šalter ne zna ni sam Bog, pa kako će onda znati web administrator? Na primer, ja nisam znao da meni kao nezaposlenom licu zdravstveno osiguranje prema zakonu mora da reguliše firma u kojoj žena radi. Srećom, u mom slučaju ta firma nije pravila nikakvih problema. Ali kakav je to zakon da prisiljava poslodavca da uplaćuje zdravstveno osiguranje osobi koja nije njegov zaposlenik?
  • ivana

    12.09.2013 14:15
    haos
    Ako mi je šta diglo pritisak ove nedelje to je odlazak čak pet puta kod njih, digla sam ruke kad je moj broj došao na red i sistem pao, a one rekle nismo mi krive. Pa nisam ni ja pa se j... sa njima. Na kraju sam predala na pisarnicu i za deset radnih dana će valjda biti gotovo a do tad.........valjda ću preživeti da ne uzimam terapiju jer mi je neoverena knižica.
  • Srdjan

    12.09.2013 14:02
    Gužva u Socijalnom II
    Zaboravih istaći da mi je danas, prvi put, ponudjeno da kupim broj. Čovek, sasvim prosečnog izgleda, nudio mi broj 59 za hiljadu i po dinara. Dakle, nije neki gilipter ili Rom za koje se vežu takvi stereotipi. Video sam da je nakon mog odbijanja nudio i ostalima. Dal' je neko pazario ne znam, ali je portir bio na 10 koraka od njega i video je o čemu je reč, samo ga nije tangiralo.
  • 12.09.2013 14:01
    skandal i brod ludaka!
    cekala sam potvrdu da sam izmirila sve poreze i doprinose pune 2 nedelje. Overavaju mi zdravstvenu knjizicu na svaka tri meseca, iako mi je drzava volsebnim putem obracunala i uzela pare za doprinos za zdravstvo ZA GODINU DANA UNAPRED.O POVRACAJU NI GOVORA. Naravno, kamatu za to sto koriste moja sredstva i sto finansiram zdravstvo unapred necu dobiti!
    Cekanje u salter sali novosadskog socijalnog je sve duze i duze. Da napomenem da moj radni sat i radni dan kao visoko strucne osobe kosta.
    KOGA? Mene! Da ne govorim o tome sto mi zdravstvena knjizica stvarno neophodna jer sam hronicni bolesnik, i sto mi je ovakvim postupkom i neorganizacijom sistema zdravlje ugrozeno.
    Zasto treba da dospem u urgentno stanje da bi mi bila ukazana pomoc, a uslugu sam vec unapred platila samo nema ko to i da potvrdi?! Privatnik sam 25 godina i da moja firma ovako funkcionise( kao drzavna administracija)ne bismo opstali ni dva meseca.Najapsurdnije je sto ja licno finansiram TAKVU DRZAVNU ADMINISTRACIJU redovnom uplatom poreza i doprinosa.Da se ja pitam, svi ti koji su neobavesteni ili se cude popili bi otkaz,, pod odmah".
  • Dejan Stanić

    12.09.2013 12:57
    NAjnesposobnija, najneljubaznija I najdrskija JAVNA SLUŽBA. Treba na ulazu da im piše "FT1P - Fali ti jedan papir"
    A drke/bezobrazne/neljubazne/nesposobne šalteruše ne mogu ni da komentarišem.
  • Sofronije

    12.09.2013 12:53
    brojevi
    Nista gluplje nisu mogli smisliti nego te brojeve.....uzmes broj i onda čekas ko kreten tamo 5 sati!!!! Koja je onda poenta brojeva.
    Ako treba da obavis jos nesto u istoj ustanovi onda opet moraš da uzmes broj....a da posle 5 sati čekanja nema vise brojeva.
    Pa onda sve redom.... zavod za zapošljavanje, socijalno, katastar, matičar, bilo koja opština...itd.......pa to ti treba mesec dana da obaviš tu birokratiju.
  • otisli zivci

    12.09.2013 12:52
    To Novosadsko zdravstvo je jedan veliki cirkus od institucije. Pise na da rade od 7:30 do 15:30. Brojeve prestaju da izdaju vec u 8:30-9:00. U 13:00-13:30 u salter sali se isprazni, ali nece da primaju stranke. Mogu da spavaju do kraja radnog vremena ako hoce, niko ih ne kontrolise.

    Najcesce radi dva saltera umesto pet. A u ovih par dana od kada su poceli provlaciti kroz medije, poceli raditi svi salteri :) Ali i dalje ne primaju stranke kad je prazna salter sala.

    Ko to tamo organizuje treba da popije otkaz i da mu se zabrani zaposljavanje u bilo kakvoj instituciji...
  • Srdjan

    12.09.2013 12:44
    Gužva u Socijalnom
    Ni nakon 3 dana nisam overio knjižicu. Jutros sam došao u 7, pola sata pre radnog vremena i nisam ništa uradio. Šalteri rade pola sata, a onda narednih pola sata "dižu" sistem.U holu za čekanje jedva se diše jer ventilacija ne radi ili bar tako izgleda. Čak i kad rade, u mom slučaju 3 šaltera, jedan od njih zapravo ne prima klijente. Danas je jednom čoveku pravljena knjižica bukvalno sat i po.Ljudi u redovima se već poznaju i zadirkuju: "Aaa, pa gde ste vi komšinice juče, nije vas bilo." Svi vugle hrpu papira, kao da računari i ne postoje: kopije, obrasci, potvrde... Šta se posle radi s time, jel to neko prekucava il baca nemam pojma... Šalterske službenice i portiri su, u mom slučaju, bili ljubazni, ali to nije od neke vajde.
  • -

    12.09.2013 12:33
    -
    eto vam vasi it strucnjaci
  • Milana

    12.09.2013 11:48
    Gužve
    Najneljubazniji su zaposleni u socijalnom! Počev od svemogućeg portira. Zbog NJIHOVE čak TRI greške ponovo i ponovo sam stajala u red i izgubila nedelju dana života! Pogledajte malo i red ispred Biroa za (ne)zapošljavanje. Usput, zaposleni tamo, uzmu pre otvaranja,par brojeva, pa smo par puta čekali da se pojave ti "prvi", jer "nema preskakanja brojeva"! Samo pošteno!
  • Jelena

    12.09.2013 11:33
    J***M TI DRZAVU !
    ...A sto ne naprave program i kartice pa da svako iz svoje kancelarije elektronski prijavljuje, odjavljuje radnike, overava knjizice.... U kom to veku zivimo????

    Bitno da Mica-ubica sedi na svakom salteru tamo!
  • Rada

    12.09.2013 11:29
    Opšti javašluk
    Zavod za socijalno osiguranje je služba koja je u odnosu sa strankama nekorektna, neljubazna, nestručna i veoma drska . Jedan predmet sam rešavala pet dana , nisam od prezudetnika kod kog radim dobila nadoknadu pošto sam svakodnevno kasnila. Ko će u ovoj zemlji da mi nadoknadi izgubljene nerve, lični dohodak?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna